Det vigtigste aspekt ved projektet er, at vi lærer af hinanden.

Tyske og danske projektpartnere mødtes på Universitetsklinikum Schleswig-Holstein i Kiel og så tilbage på et vellykket første år af innovationsprojektet “CAT – Child to Adult Transitions”.

“Projektet har allerede gjort nogle fremskridt i sit første år, for eksempel i vores arbejde transitions-teams. Vi er blevet bedre struktureret, teamkonceptet er blevet mere fasttømret, og vi har udvekslet ideer intensivt med vores kolleger i projektet. Det er faktisk det vigtigste i hele projektet, at vi lærer af hinanden: hvad der virker, og hvad der ikke virker.” PD Dr. Philipp von Bismarck, overlæge på reumato-logisk afdeling på UKSH’s Klinik for Børne- og Ungdomsmedicin 1, opsummerer det internationale pro-jekts fremskridt indtil videre. Børneklinikkens reumatologiske afdeling var vært for den årlige konferen-ce, hvor alle tyske og danske partnerinstitutioner mødtes på Quinke Forskningscenter ved UKSH i Kiel fra den 29. til den 30. januar.
CAT-projektet udvikler nye metoder til at yde større støtte til unge patienter med kroniske fysiske eller psykiske sygdomme i overgangen fra medicinsk behandling af børn og unge til behandling af voksne. Transitions-teams skal hjælpe med at lette denne overgang. Målet er at forhindre, at behandlinger bli-ver afbrudt eller aflyst. Projektet er baseret på grænseoverskridende udveksling af viden, samarbejde og udvidelse af hospitalskapaciteten. Sammen ønsker de videnskabelige og medicinske teams fra de tyske og danske projektpartnere at udvikle nye kliniske overgangsprogrammer for unge patienter. Til det formål vil man systematisk analysere erfaringer og behov hos unge og unge voksne.

[Januar 2024]